Carina Rosenvinge er flyttet til Aarhus for at nå målet om OL 2016 i Rio

posted in: Elite, Nyheder | 0

Carine Rosenvinge har sat sigtet mod OL i Rio efter en pause fra bueskydning. For at nå målet om OL deltagelse har hun taget springet og flyttet fra de vante rammer i Aalborg, og har nu bosat sig i det nye sportskollegium på Dalgas Avenue, hvor hun er tæt på alle Team Danmarks faciliteter. Den Centrale lokation har også gjort det optimalt for Carina at forestå sin daglige buetræning frem til OL på Aarhus Bueskyttelaugs udendørsbaner på Åbrinken, kun få minuter fra hendes bopæl og Team Danmarks aktiviteter.

Læs herunder hvad Bueskydning Danmark skriver om Carina og hendes nye situation i Aarhus.

Carina Rosenvinge Christiansen tager buen i hånden igen. Målet er OL i 2016

Carina Rosenvinge Christiansen er tilbage i bueskydning efter et lille års pause. Hendes ambition er at komme til OL i 2016 med det danske dame recurvehold. For at lykkes med det, har hun lavet drastiske ændringer i sit liv.

For at få træningen og hverdagen til at fungere optimalt flyttede Carina Rosenvinge Christiansen til Aarhus i september. Gennem et stærk samarbejde med Dansk Supermarked har hun kunne flytte sin elevplads hos Salling i Aalborg til Salling i Aarhus. Team Danmark har et OL-partnerskab med Dansk Supermarked, som i Carina Rosenvinge Christiansens tilfælde også giver en fordel i forhold til uddannelse og arbejde. Hun arbejder på deltid i resten af sin elevtid, og den nedsatte arbejdstid giver de optimale betingelser for at komme tilbage i topform.

Carina Rosenvinge Christiansen udtaler:

”Jeg har taget springet fra Aalborg til Aarhus for simpelthen at forbedre mine muligheder for at komme stærkt tilbage på banen. Forholdene i Aalborg er tæt på sublime, men med meget transport til styrketræning og behandling i Aarhus, er Aarhus et bedre sted for mig at være. Jeg bor nu ti minutter fra både banen, Salling og stadion, hvor vi styrketræner, så det er helt ideelt for mig. Desuden bor jeg lige ved siden af behandlingslokalerne, Team Danmark har i Aarhus og har derfor nemt ved at få behandling af ekspertteamet.”

Glæden er genfundet

Luftforandringen har skabt en ny gejst hos Carina Rosenvinge Christiansen:

”Jeg har fundet en helt ny glæde i den luftforandring, der følger med en flytning, og jeg glæder mig endnu engang over træningen og til den kommende sæson i 2015, hvor jeg forhåbentlig gør mig fortjent til en plads på det hold, der skal forsvare (og måske forbedre) en bronzemedalje til VM i København næste sommer.”

VM 2013 blev noget af det største, Carina Rosenvinge Christiansen oplevede som bueskytte. Hun vandt VM-bronze med det danske dame recurvehold. Den første medalje i et mesterskab til et dansk damehold nogensinde. Det var kulminationen på flere års målrettet arbejde hos Carina Rosenvinge Christiansen, hendes holdkammerater og teamet bag skytterne. Samtidig var samme VM en skuffelse for hende. Hun havde en drøm om, at hun også individuelt ville markere sig stærkt. Hun følte ikke, at hun lykkedes med det, selvom hun med en score på 1320 på 1440-runden skød et niveau, som de fleste skytter ville gøre alt for at komme i nærheden af.

Oplevelsen ved VM og optakten til VM var de dråber, der gjorde, at glasset blev fyldt. Hun har derfor holdt pause for at få elitetræningen på afstand og derfor have tid til noget andet i hendes liv.

En stærkere bueskytte

Sportschef Allan B. Grønkjær udtaler:

”Carina Rosenvinge Christiansen var i løbet af 2013 på det højeste niveau i sin karriere. Hun satte PR med 1347 points på 1440-runden i maj. Det niveau kan hun nå igen – og formentlig er der mere i hende.

Jeg er overbevist om, at vi får en stærkere Carina at se i de kommende år. Pausen har gjort hende mere afklaret omkring sig selv som bueskytte, og hun er vanvittig dedikeret. Hendes motivation er helt i top. Vores setup får et kæmpe løft med at have hende tilbage – hendes holdkammerater vil også blive stærkere sammen med hende.”

Landstræner Niels Dall udtaler:

”Carina er en naturlig anfører. Hun vil gerne gå forrest til både træningen, til internationale opgaver og når der skal styrketrænes. Hendes skydemæssige kvaliteter vil altid være en styrkelse af det danske landshold. Det samme er hendes store erfaring. Vi glæder os over at få hende tilbage.”

Bolig i centrum af træningen

Elitesport Aarhus, ESAA, åbnede et særligt sportskollegium, AASKO Kollegiet, i hjertet af Aarhus. Carina Rosenvinge Christiansen var så heldig, at ESAA kunne finde et værelse på AASKO til hende med kort varsel. AASKO befinder sig med en placering på Dalgas Avenue i Aarhus i hjertet af byen – og i centrum for de træningsmuligheder, Carina benytter.

Fakta om Carina Rosenvinge Christiansen

  • Dansk rekord på 70 meter på 666 points
  • PR på 1347 points på 1440-runden

Bedste placeringer

  • Damehold nr. 3 ved VM og WC4 i 2013
  • Damehold nr. 4 ved EM 2012
  • Damehold nr. 8 ved OL 2012
  • Individuelt nr. 9 ved OL 2012 (nr. 7 i kvalifikationen)
  • Individuelt nr. 4 ved EM 2012
  • Individuelt nr. 9 i flere World Cup
  • Individuelt nr. 7 ved VM i 2009 (som 18-årig)

Læs den originale nyhed fra Bueskydning Danmark her: http://bueskydningdanmark.dk/carina-rosenvinge-christiansen-tager-buen-haanden-igen-maalet-er-ol-2016/